Workshop 1. runde
Katrine Schumann Gør-det-selv: Sådan laver du dine egne kreative faciliteringsværktøjer
Mette Lindgren Helde Diversitet og inklusion – det kan vi (facilitatorer) da allerede... Eller kan vi?
Charlotte Mathiesen og Elin Fredrikson Sæt din hjerne fri
Lena Gade Design der batter! - Borgerrejsen og servicedesign: Metoder til at designe bedre velfærd
Finn Kollerup AI - Promt of no return
Mette Madelaire Modstand og konfliktfyldte rum
Workshop 2. runde
Sarah Lund Morrison Design Sprint: Løs problemer og design løsninger i 5 simple steps - gjort visuelt
Jette Nielsen Faciliteringsfest i fusionskøkkenet
Kirstine Kolling og Mia Pallisgaard Få en skarp visuel co-facilitator med hjem i kufferten
Nanna Munk Fremtiden leder er en faciliterende leder
Pernille Kølbæk Facilitering af 'kloge hoveder' (I interdiciplinære team konstellationer)
Peter Laut Matzen Handlemod til forandringer
FT:TALKS
Hvem Emne
Anne Cathrine Wind Fallesen Mikro-psykologisk trygheds skridt
Sofie Vinter Meningsledelse - Den faciliterende leder
Ib Ravn Selvbestemmelsesteorien: God facilitering fremmer autonomi, kompetence og samhørighed
Kenneth Agerholm 7 essentielle facilitatorredskaber, metoder og principper til alt
Kristine Karlshøj Sådan faciliterer du regenerative processer
Mette Ullersted Hvordan sælger man facilitering? Insider tips fra en facilitator, der elsker salg og markedsføring

Du kan deltage i to workshops  én om formiddagen og én om eftermiddagen

Du kommer til at høre to FT: TALKS

Der kommer info om tilmelding ud i starten af august

 

Runde 1

Gør-det-selv: Sådan laver du dine egne kreative faciliteringsværktøjer

Katrine Schumann

Facilitatorer elsker værktøjer og det fedeste er at gå hjem fra et arrangement med nyt til værktøjskassen. Ofte er værktøjer noget, andre har udviklet og som vi så tilpasser til eget brug.

I workshoppen her er det modsat!

Du går fra workshoppen med mindst 1 værktøj, du selv har udviklet og som passer til DIG og dine opgaver.

Workshoppen er særligt for dig, der savner værktøjer og mod til at facilitere mere legende, kreativt og skabende, så facilitering bliver seriøst sjovere.

Katrine arbejder til hverdag med fremtidsfacilitering – at kunne facilitere gruppers udforskning og formning af egen organisatoriske fremtid. Oftest med leg som del af faciliteringsgrundlaget – og altid seriøst sjovt.

Hun har +30 års erfaring som facilitator og underviser/træner i facilitering. Et stærkt akademisk fundament kobles med en kreativ væren i verden og giver både viden og mod til at skabe.

Klokken

Diversitet og inklusion – det kan vi (facilitatorer) da allerede... Eller kan vi?

Mette Lindgren Helde

I dag staves mangfoldighed diversitet. Spørgsmål om identitet, retfærdighed og inklusion er på manges læber og skaber ofte polariserede samtaler.

På workshoppen udforsker vi sammen, hvad der sker, når DEI (Diversity, Equity, Inclusion) spiller en rolle på et møde, og hvordan vi bedst designer og faciliterer processer med plads til meningsfulde dialoger om “brændbare emner” som identitet, racisme eller ekskludering.

Du får en model til at udvikle din ”DEI-facilitator-kompetence” og et par håndfaste råd, bliver der også plads til.

Jeg arbejder som selvstændig indenfor DEI-feltet som lærings- og processkonsulent. Siden 1994 har jeg undervist, rådgivet og skrevet om interkulturel kommunikation- og kompetence. De seneste 15 år med fokus på konflikthåndtering og dialog. I 2015 blev jeg IAF™ Certified Professional Facilitator. Jeg er helt skudt i facilitering og elsker at udforske hvordan vi kan integrere det interkulturelle perspektiv og skabe rum for dybe dialoger om det vi synes er rigtigt vigtigt – og gerne vil forandre.

Klokken

Sæt din hjerne fri!

Charlotte Mathiesen og Elin Fredrikson

Få indblik i de dynamikker, der er grundvilkår i vores hjerne, oplev effekten på egen krop, og skab mere værdi. Hvordan kan vi som facilitatorer skabe betingelser for hjernens kreative kraft og udnytte den viden vi har fra hjerneforskning i vores procesfacilitering? Det vil vi guide jer igennem med øvelser fra kunstens verden koblet med teori.

Charlotte Mathiesen og Elin Fredrikson

Elin Fredrikson er skuespiller og ekspert i teater som metode og anvendt improvisation. Hun har lang erfaring med at hjælpe virksomheder med forandringer, kommunikation og samarbejde. Her sammen med Charlotte Mathiesen, som er designer og innovationskonsulent, med speciale i at hjælpe virksomheder med forretningsudvikling.

Klokken

Design der batter! - Borgerrejsen og servicedesign: Metoder til at designe bedre velfærd

Lena Gade

Samfundet og velfærdskontrakten er under forandring, og derfor bliver vi nødt til at tænke kohmmuuuhne på en helt anden måde.

I Kolding Kommune har vi siden 2012 arbejdet strategisk med design når vi udvikler velfærd.

Et af de helt stærke greb i værktøjskassen er servicerejsen, hvor vi arbejder med borgerens oplevelse af en given ydelse. På denne workshop vil Lena give dig en hurtig indføring i designtænkning, hvor du arbejder med din seneste borgerrejse.

Du forlader workshoppen med et konkret og anvendeligt værktøj der batter og som kan benyttes af alle, der arbejder med at forbedre borgerens, gæstens, brugerens, kundens, patientens, ja… menneskets oplevelse.

Facilitator, underviser, læringsoplevelsesdesigner og mentor på det internationale BioMedical Design Novo Nordisk Foundation fellowship programme. Et 10 måneders fuldtids kompetenceforløb for talentfulde specialister (læger, forskere, ingeniører, designere, sygeplejersker mfl) der brænder for at arbejde med behovsdrevet innovation og forandring i sundhedsareneaen.

Klokken

AI – Prompt of no return

Finn Kollerup

Internettet flyder over med cheat-sheets og formater til at lave det ultimative prompt, som løser alle dine problemer. Jeg faldt i gryden i samme øjeblik som ChatGPT blev lanceret, og har således været med på dette vilde ridt fra starten.

Der er et ordsprog som siger ‘you teach what you have to learn’ – så jeg kastede mig ud i at levere foredrag, workshops, studiekredse og kurser, online såvel som IRL.

Jeg tror nok at jeg sammen med Bo Krüger var den første der udbød et kursus om anvendelse af AI i forbindelse med facilitering.

Vi har afholdt dette kursus 3 gange med stor succes. Oplægget vil være en tour de force gennem hvad jeg har oplevet med ChatGPT og andre værktøjer, og hvad jeg bruger det til i dag.

Finn Kollerup er en erfaren innovationsekspert og forfatter.

Han er uddannet kemisk ingeniør, har en PhD i bioteknologi og en MBA i innovation og teknologiledelse. Han har studeret i Danmark, Canada og New Zealand.

De første 15 år af sin karriere arbejdede han hos Novozymes. Siden 2000 har han været direktør for sit eget konsulentfirma, der oprindeligt hed “altforkreativ” og fokuserede på kreativitet gennem seminarer og workshops.

Facilitering af konfliktfyldte rum

Mette Madelaire

Vend dine usikkerheder og triggere til dine største styrker
På workshoppen får I inspiration til, hvordan I kan bruge central konfliktfaglig viden til at stå stærkere og mere roligt, når I faciliterer konfliktfyldte rum. Når vi møder modstand, kan vi samtidig let blive usikre eller triggede. I de situationer, er vores egne reaktioner afgørende. Vi kan komme til at skabe større modstand – men vi kan omvendt også bruge modstanden som et afsæt til at skabe et tryggere og mere lærende rum.

På workshoppen vil I derfor også få indsigt i jeres egne triggere og inspiration til, hvordan I kan bruge det aktivt til at kvalificere jeres facilitering i konfliktfyldte rum.

Jeg er indehaver af madelaire.dk, hvor jeg bl.a. laver kompetenteudvikling i konflikthåndtering og konfliktmæglinger. Jeg er uddannet konfliktmægler hos Center for Konfliktløsning og har herudover været læringskonsulent i en længere årrække i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, hvor facilitering af fora i alle størrelser har været en central del af mine arbejdsopgaver. Jeg trækker selv på konfliktfaglig viden i min egen facilitering og jeg oplever, at det har hjulpet mig til at blive en langt bedre facilitator.

Runde 2

Sprint dig til dit helt eget faciliteringsværktøj i 5 simple steps

Sarah Lund Morrison

Et design sprint er udviklingsmetode fra design thinking. I 5 simple steps vil vi arbejde med kreativ og visuel problemløsning. Vi designer helt konkrete faciliteringsredskaber som løsninger på problemer, vi oplever i vores arbejde – lige til at putte ned i værktøjskassen og bruge bagefter. Det er til dig som ønsker en veldokumenteret og effektiv og visuel procesudviklingsmetode til kreativ problemløsning og design af faciliteringsløsninger, der virker!

Jeg kommer med en dobbelt kandidatuddannelse som cand.comm og cand.scient i kommunikation, psykologi og innovation – service systems design og design thinking + 15 års erfaring i at lede, designe og drive udviklings- og forandringsprojekter med mennesker i centrum.
Min værktøjskasse er grundig og velfunderet i design og innovationsmetode samt kreativ og regenerativ ledelse. Jeg arbejder selvstændigt med kunder og samarbejdspartnere fra både store private virksomheder, offentlig sektor, uddannelsesinstitutioner og konsulentbureauer og er vant til at drive udviklingsprojekter op og ned og på tværs.
Min tilgang er visionær og nyskabende, hvor jeg anvender en sprintbaseret, cyklisk, læringsbaseret og feedback-ledt metode, som opbygger viden, kapacitet og skaber begejstring og ejerskab hos deltagerne.
Med min metode udvikler jeg mennesker og organisationer gennem praksisnære og adfærdsrettet innovation, tårnhøj grad af visuel tænkning, som mennesker er glade for, kan samles om, og som de lever i hverdagen.

Faciliteringsfest i fusionskøkkenet

Jette Nielsen

Du er inviteret til sammenskudsgilde i fusionskøkkenet. Medbring smagsprøver på dit bedste faciliteringsværktøj, så andre kan nyde godt af det.

Vi tager faciliteringsforklæderne på og udvikler nye opskrifter sammen, som vi kan tage med hjem og prøve af.

Du bliver medlem af en gruppe på 5, hvor I arbejder sammen om at forfine jeres værktøjer og måske koble dem sammen.

Ansvaret for processen i gruppen bliver uddelegeret til jer vha. roller.

Dit udbytte: Du kommer og giver en gave og får mindst 4 andre gaver med hjem. I bonus får du en beskrivelse af workshoppens proces og de 5 roller.

Endnu et værktøj, som også er lige til at tage med hjem og bruge på møder/i udviklingsprocesser/i undervisning/…

Jeg underviser på diplom i ledelse og har skrevet en lærebog til modul 1.

Bogen hedder “Ledertræning i læringsgrupper”. Det er en voksenpædagogisk bog med inspiration til, hvordan læringsgrupper kan facilitere deres møder.

Jeg har arbejdet med og undervist i coaching og facilitering i ca. 12 år. Jeg faciliterer, når jeg underviser, og jeg tilpasser proces og roller til det faglige tema, som de studerende skal arbejde med.

Mine studerende arbejder i læringsgrupper og de fordeler forskellige roller imellem sig, når de arbejder i grupper. De øver sig på den måde i at facilitere en proces samtidig med, at de skaber læring sammen om det faglige tema, de arbejder med.

Vi har målt, at det tætte samarbejde skaber psykologisk tryghed i læringsgrupperne. Det er den erfaring, jeg gerne vil dele ud af.

Jeg har min egen konsulentvirksomhed – forundringsfabrikken – hvor jeg faciliterer møder, workshops og forandringsprocesser.

Klokken

Få en skarp visuel co-facilitator med hjem i kufferten

Kirstine Kolling og Mia Pallisgaard

Vi er mega begejstrede for skabelon-disciplinen inden for grafisk facilitering! Skabeloner er klart et af vores foretrukne værktøjer i vores virke som proceskonsulenter.

En visuel skabelon er noget nær verdens bedste co-facilitator, ordstyrer og referent, når man sammen med en engageret flok eksempelvis skal holde effektive møder, idégenerere, problemløse eller udvikle handleplaner.

Skabelonen samler alle processens trin, fra start til slut, i ét billede og målet bliver dermed tydeligt for gruppen. Dialogen bliver skarp, da skabelonen hele tiden minder gruppen om, hvor de er i processen, og hvad de enkelte trin kræver af output fra gruppen.

I workshoppen får I vores opskrift på, hvordan vi designer visuelle skabeloner, og når vi har delt opskriften, skal I selvfølgelig teste den med egen tusch.

Det er vores forhåbning, at vi sammen gør skabelon-disciplinen endnu mere tilgængelig, og flere får øjnene op for, hvor geniale visuelle skabeloner er.

Vi, Kirstine og Mia, har arbejdet sammen siden 2019, og vi inddrager visuelle skabeloner i vores arbejde med organisationer så tit vi overhovedet kan komme afsted med det.

Vi har netop lanceret siden www.inputhosteren.com, som er en platform dedikeret til visuelle skabeloner. Her kan deltagerne finde yderligere inspiration og værktøjer.

Kirstine Kolling

Proceskonsulent og ejer af Tusamotus.com Cand.merc.(kom.) fra CBS har gjort Kirstine i stand til analysere måden vi taler sammen i organisationer, finder mening, og sikrer fælles forståelse. Hendes postgraduate studier i Systems Thinking & Sustainability ved Harvard University har givet global indsigt i kompleks problemløsning.

Mia Pallisgaard

Proceskonsulent og ejer af Procesværkstedet.dk Cand.merc.(psyk.) har gjort Mia til forandringsagent af processer i virksomheder. Hun kan analysere den menneskelige faktors betydning i ledelses- og forretningsprocesser – og designe og implementere løsninger, der forbedrer disse processer, så de opfylder virksomhedens mål.

Klokken

Fremtiden leder er en faciliterende leder

Nanna Munk

Facilitering viser en vej til alle de ledere, der ønsker at bruge deres ledelsesmandat på at give deres team power til at handle og bruge deres faglighed, samtidig med at alle kender retningen og mærker, at tiden bliver brugt effektivt.

Det er hverken “her-bestemmer-jeg-ledelse” eller “hvad-synes-I-selv-ledelse”, men en tredje vej, der bruger faciliteringens grund-idé: At gode og tydelige rammer er frisættende og motiverende for en gruppe.

Vi arbejdet med disse ideer og kommer også omkring, hvordan mindset og værktøjer fra facilitering kan overføres til andre felter.

Workshoppen er naturligvis faciliteret med fokus på samskabelse og givende dialoger.

Partner i FLOK og mangeårig konsulent og underviser indenfor facilitering, ledelse og organisationsudvikling.

Har i samarbejde med Ib Ravn, Signe Bonnén og Kenneth Agerholm netop skrevet bogen “Den faciliterende leder”, der udkommer på Hans Reitzel i efteråret 2024. Her giver vi det bedste fra facilitering til ledere, der ønsker at involvere og engagere uden at give køb på fokus og retning.

Workshoppen giver nogle af de bedste råd om facilitering til ledelse, og vi kommer derudover til at tale om, hvordan man kan overføre redskaber og mindset fra facilitering til andre felter – som her ledelse.

Klokken

Facilitering af ‘kloge hoveder’ (I interdiciplinære team konstellationer)

Pernille Kølbæk

Hvordan faciliterer man værdiskabende processer for ‘meget kloge’ mennesker?

Hvordan faciliterer man værdiskabende proces for mennesker som er så forskellige, at de ikke forstår hinanden?

Hvordan håndterer man sig selv som facilitator overfor procesdeltagere, der har imponerende og stor faglig viden, uden at blive hverken for ydmyg eller ignorant?

På workshoppen undersøger og afprøver vi hvilke greb og metoder der er værdiskabende I procesfacilitering af ‘meget kloge’ mennesker.

Facilitator, underviser, læringsoplevelsesdesigner og mentor på det internationale BioMedical Design Novo Nordisk Foundation fellowship programme. Et 10 måneders fuldtids kompetenceforløb for talentfulde specialister (læger, forskere, ingeniører, designere, sygeplejersker mfl) der brænder for at arbejde med behovsdrevet innovation og forandring i sundhedsareneaen.

Klokken

Handlemod til forandringer

Peter Laut Matzen

Der er nok viden i verden, men der savnes ofte mod til at handle! For at skabe forandringer må vi derfor træne både det kollektive og individuelle mod. Men hvordan gør vi det?

På denne workshop får du viden og redskaber til at træne dit eget og deltageres mod til at handle på TRODS af tvivl, usikkerhed og risikoen for at fejle.

MIn vej til at arbejde med modige individer og organisationer går gennem erfaringer som professionel fodboldspiller, højskoleunderviser, entreprenørskabsunderviser, cand. mag. i lærings- og forandringsprocesser, stifter af handlemod.dk og mange faciliteringsmeter i benene med mennesker og organisationer i overgange.

Klokken

FT:Talks

Hvordan sælger man facilitering til sin kunde, kollegaer eller chef? Insider tips fra en facilitator, der elsker salg og markedsføring.

Mette Ullersted

En tretrinsraket:

  1. Sådan får du kunderne eller din chef til selv at ringe og spørge, om du ikke nok vil facilitere den proces, som du har drømt om i årevis: 6 tips til at kommunikere på Linkedin, så du skaber efterspørgsel på netop de opgaver, du drømmer om at lave.
  2. ’Sæt-tal-på’ og ’Forstør skrækscenariet’: 2 slagkraftige og (lige-lovligt?) kække metoder til at forklare, hvorfor det overhovedet ikke kan betale sig at lade være med at bruge dig, som facilitator
  3. Min mest succesfuld fremgansmåde til at lande opgaven helt: Brug disse tre trin – Tegn det, Optag det, Gentag det – til det indledende møde med procesejeren, og opgaven er 90% ’solgt’.

Jeg har gennem drevet Playmakers, som både er min virksomhed, men også et hold af selvstændige facilitatorer, der laver opgaver i Playmakers regi, når opgaven passer til netop deres ekspertise, tid og interesser.

Jeg er Playmakers ‘sælger’ og markedsførings-dame, og har gennem mange år været optaget af hvordan man kommunikerer om facilitering, så kunderne selv ringer til en, og hvordan man lander opgaverne derefter.

Klokken

7 essentielle facilitatorredskaber, metoder og principper til alt

Kenneth Agerholm

Du går i lyntempo 7 essentielle gennemprøvede redskaber, som hver for sig og i kombinationer gør det muligt at løse stort set alle udfordringer:

– Idegenerering
– Psykologisk tryghed
– Beslutningsprocesser
– Håndtering af problemer mellem intro- og ekstroverte deltagere

Kenneth Agerholm har været professionel facilitator i 15-20 år.

Han er uddannet proceskonsulent fra DISPUK, studeret pædagogik og musikvidenskab ved Kbh Uni.

Han har undervist mere end 300 ledere i facilitering og faciliteret og modereret hundredevis af workshops og konferencer.

Der er tusindvis af redskaber derude i hundredevis af bøger og websites – men hvilke af dem er de absolut bedste og til hvad? Det har vi testet af og sparker rundt med på denne FT:TALK.

Klokken

Mikro-psykologisk trygheds skridt

Anne Cathrine Wind Fallesen

Du har måske hørt om Micro-Feminism? Nu kommer der Mikro Psykologisk Tryghed..
Eller, det der med at udtryk og koncepter, pludselig bliver én ting, det er lidt spændende, og hvorfor ikke prøve at lege med den ‘ting’? Prøve at gøre det til mindste mulige interventions skridt som kan skabe tryghed eller sikkerhed, til at føle man kan tale om de rigtige ting på arbejdspladser og særligt i teams.

Psykologisk Tryghed er én af flere grundsten i gode teams, men det taler også ind i større systemer, for det kan ikke stå alene og det påvirker en masse omkring sig. i særlig høj grad, når det ikke er tilstede.

Jeg har fortalt historier og formidlet min viden, ligeså længe jeg kan huske.

Jeg elsker at dele nyligt læste bøger med andre og har i forskellige varianter brugt denne kompetence i hele mit liv, og min karriere. Som forfatter, foredragsholder, workshop facilitator eller uformel leder, så er det vidensdeling og formidling, der er i min kerne.

Jeg er en faglig nørd, der både læser en stor stak bøger årligt, deltager i konferencer og kursus, for at suge mest mulig læring til mig, jeg også gerne deler. Helst med et twist af forskellige fagligheder blandet sammen.

Klokken

Selvbestemmelsesteorien (SDT): God facilitering fremmer autonomi, kompetence og samhørighed

Ib Ravn

Hvorfor virker facilitering (når det gør)?

Fordi man som facilitator prøver at dække de tre psykologiske behov, som (SDT) fremhæver som almen.

Man hjælper deltagere og eksterne interessenter med at være autonome (dvs. sidde i førersædet i eget liv og vælge handlinger, de står inde for), opleve kompetence (mestre arbejdets og livets udfordringer) og arbejde i samhørighed (et trygt og varmt fællesskab).

Dermed kan SDT bidrage til at skabe en teoretisk og praktisk ramme for alt det gode, vi som facilitatorer gerne vil gøre i verden, mens som ellers foregår ret ateoretisk

Ph.D., lektor emeritus ved Aarhus Universitet, nu partner i rådgivningsfirmaet FLOK.

Har skrevet syv bøger om facilitering og ”Selvbestemmelsesteorien” (Hans Reitzel, 2021

Klokken

Meningsledelse - Den faciliterende leder

Sofie Vinter

Visuelt præsentation af Hannah Arendts teori om tre meningsgivende arbejdsrelaterede aktiviteter (arbejde, fremstilling og handling).

Praksisnære eksempler til arbejdslivet som fx. akademiker, omsorgfaglig, administrationsfaglig, selvstændig og leder. Fokus er på et arbejdsliv i balance, derfor arbejder vi med hvilke greb lederen kan bruge i 1:1, MUS, GRUS, da lederen er meningsformidler, -forvalter og ikke mindst facilitator.

Deltagerne får viden fra en filosofisk superstar, serveret visuelt og praksisnært. Der er grafsike skabeloner til reflektioner og handlingspunkter med til oplægget

Jeg har faciliteret workshops for 15-60 deltagere som en del af mit arbejdsliv siden 2011. Dels som chefkonsulent i akademikernes akasse, dels i kommunal kontekst.

Jeg har faciliteret interne forandringsprocesser som AMR for 120 medarbejdere ifm stor kommunal sammenklægning.

Forskningsformidling i form af visualisering af teori om kollektive håndteringsstrategier og faciliteret grupperefleksion med grafiske skabeloner. I samarbejde med Tanja Kirkegaard lektor på Aalborg Uni.

Undervist på proceskonsulent uddannelsen på Roskilde Universitet i Enneagrammet og teamprocesser.

Jeg holder workshops og webinarer for virksomheder (styrelsen for IT- og læring, CBS, kommuner) samt for medlemsorganisationer (fx akademikernes a-kasse) med fokus på Drømmejobbet: design dit eget/ Det meningsfulde Arbejdsliv/ Balance i kariiere- og familieliv/Stressforebyggelse.

Cang.mag.psyk (arbejdspsykologi)., Bach. fil. stressrådgiver, den obligatoriske arbejdsmiljø uddannelse, efteruddannet i psykisk arbejdsmiljø, Certificeret i Enneagrammet og DISC.

Klokken

Sådan faciliterer du regenerative processer

Kristine Karlshøj

Hvordan faciliterer man regenerative processer i virksomheder og inddrager naturen i arbejdsdagen?

Forbundethed er grundessensen i det regenerative tankesæt. Derfor må vi som facilitatore lære at facilitere forbundethed.

Efter denne FT: Talk er du klædt på til at facilitere simple processer om i organisationer.

Du får metoder og et worksheet med hjem, som du kan arbejde med konkret når du faciliteter regenerative processer.

Jeg driver konsulentbureauet Karlshøj & Co, hvor jeg faciliterer meningsfuld forandring med regenerative processer i virksomheder.

Jeg er uddannet designer og har en master i æstetiske læreprocesser. Har arbejdet mange år som leder, og været selvstændig de sidste 10 år. Jeg udbyder desuden Faciliteringskursus sammen med grafisk facilitator Mette Borg Borup.

Klokken

Kurv
Your cart is empty.